Blog

creatieve oplossingen en advies


September 2019

 

Binnenstraat en recreatieruimte Anton Pieckhofje hebben een update gekregen.

 

De opdracht was om het ‘buiten gevoel’ te behouden maar te zorgen dat de straat er wat moderner uit kwam te zien. Ook moesten de bewoners meer kunnen beleven in de straat maar ook rust kunnen vinden, niet teveel prikkels krijgen.


Elk van de vijf delen van de straat heeft een ander ‘gevoel’ gekregen, maar wel met een thema: ‘Haarlem en omgeving’. Zo loop je via de duinen naar het strand, langs de bollenvelden, de Bolwerken en de Grote Markt. In elk deel van de gang zijn vertikale beelden opgehangen die samen een panorama vormen. Omdat het plafond zo laag is, is er gekozen voor vertikale beelden zodat de wanden visueel wat hoger lijken. Alle beelden zijn voorzien van een spot die bijna wegvalt in het plafond zodat ze niet in de weg hangen.


De gevels van de woningen zijn bij de voordeuren en keukens voorzien van vertikale gekleurde houten planken waardoor de woningen beter herkenbaar zijn en er wat vriendelijker uitzien. In de donkere hoek bij woning 9 zijn twee reminscentie wanden gekomen waarop allerlei voorwerpen van vroeger te zien zijn en waarbij de bewoners herinneringen op kunnen halen.


Ook de serre’s zijn aangepakt. De serre in de strandgang is ingericht in een strandsfeer met onder andere een ouderwetse strandstoel en een radio met zeegeluiden. De andere serre, die naast de reminscentiewanden ligt, is een jaren 60 muziek kamer geworden. Reeds bestaande meubels zijn hergebruikt en aangevuld met jaren 60 stoelen en een kast voor de platenspeler en verschillende instrumenten. Familie van een oud bewoonster heeft de piano geschonken. Door twee heel verschillende serres in te richten kunnen mensen kiezen waar ze zich in de binnenstraat het prettigst voelen.


En het werkt! In de strandserre komen verhalen naar boven over hoe men vroeger naar het strand ging en in de muziekserre wordt meegezongen bij de platenspeler en soms zelfs piano gespeeld.


De recreatieruimte is door een meer flexibele indeling, met meubels die makkelijk te verplaatsen zijn, multifunctioneel geworden. Alles is er nu mogelijk; bewoners kunnen zich er rustig met hun familie terugtrekken, hun verjaardag vieren, naar de bioscoop, op de tovertafel spelen of bijvoorbeeld gezamenlijk eten.

Augustus 2019

 

Kantoor Woonzorgboerderij De Reigershoeve

 

De afgelopen maanden mocht ik de kantoorruimtes van 'De Reigershoeve' opnieuw inrchten. Het zijn ruimtes geworden waar iedereen een prettige plek kan vinden om op de computer te werken of te overleggen.

Mei 2018

 

Vide van de Reigershoeve ingericht als beleefruimtes

 

Op de vide van de Vrolijke Merrie is een mini Zaanse Schans verrezen. Ieder jaar nodigt de Reigershoeve de medewerkers uit om een goed idee te bedenken waar de bewoners meer leefplezier van krijgen. Op de vide van de algemene ruimte de 'Vrolijke Merrie' zijn een aantal van die ideeen verwerkt in een omgeving die mensen met dementie begrijpen. Zo zijn er een kapsalon, nagelstudio, schoonheidssalon, rustruimte, winkeltje, een kantoortje en aantal beweegelementen.


Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Door verder te lezen gaat u hiermee akkoord.

Okay